Over Beechcraft Bonanza

Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel van de mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, “the high strung, unsung ukulele underdog” van de Almeerse rockabilly, de enige echte: Beechcraft Bonanza!

Deze sympathieke swingende zingende songwriter probeert de pakkende politieke pamfletten van de punk te plaatsen op de plezante progressies van rockabilly en doowop in combinatie met de cris-de-coeurs van countryballades en chansons en komische kleinoden van klassieke Americana.

Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van singer-songwriter Guido Kreeuseler (1983). In een swingende set-up met tenor ukelele (en/of gitaar) en stompbox zingt deze eenmansband zijn rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash, Arthur “Big Boy” Crudupp en Little Richard met af en toe uitstapjes naar Billy Bragg, Nirvana en Roy Orbison.

Naast mieters eigen werk speelt Beechcraft Bonanza ook een uitgebreid repertoire aan covers uit defifties en sixties.

Bij optredens gaat het om de energie, swing en rake teksten. Het publiek is vaak aangenaam verbaasd met hoeveel toffe herrie hij kan maken met slechts een tenor-ukulele als hoofdinstrument!

Naast een pittige live performance doet Beechcraft Bonanza ook aan muziek opnemen en heeft al een hele reeks EP’s en singles geproduceerd, waarvan mini-album A Major Storm een van de hoogtepunten is.

In 2018 verschenen twee EP’s van Beechraft, “3 Stars” als ode aan “The Day the Music Died” en “Give Up Honey” met nieuw eigen werk.

Na een bewogen 2018 vol met toffe optredens belooft ook 2019 een Beechcraft Bonanza jaar van extravagante klasse te worden. Niet alleen dankzij (bijna) wekelijkse covervideo’s op facebook onder de hashtag #fiftiesfriday, maar ook met een flinke dosis nieuw eigen materiaal.

Des te meer reden om deze excentrieke swinger-songwriter in de gaten te houden!

Hoogtepunten 2018
SoS Tipi’s to Campfires Festival, Almere
Rock ‘n Rollstreet Akersloot
Jubileum concert the Mieters, Zaandam
Give Up Honey EP
Struinen in de Tuinen Zaanstad
Fifties Friday (semi-wekelijks online)

Hoogtepunten 2017
Deelname Holland’s Got Talent
Klein New Orleans Festival, Utrecht
Schrijfopdracht en optreden voor het Stadsarchief van Almere
Resultaat: de single Almere is Mooi
EP True North
Festival Gestrand, Almere